fwto

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

WHATEVER WORKS (2009)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΟ-ΞΕΚΟΥΤΗΣ, ΞΙΝΟΣ, ΞΕΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ?
Παίζουν:Larry David, Adam Brooks, Lyle Kanouse, Michael McKeane, Evan Ratchel Wood, Patricia Klarkson, Ed Begley Jr
Σκηνοθεσία:Woody Allen


O Boris Yellnikoff είναι ένας κακός, στραβός και ανάποδος Νευορκέζος που εργαζόταν ως φυσικός και τώρα ώς δάσκαλος του σκάκι, Θεωρεί τον εαυτό του διάνοια και έτσι έχει απορρίψει τελείως ότι έχει να κάνει με τα ζωντανά όντα και τη ζωή γενικότερα!Πιστεύει ότι είναι όλα πλέον χάσιμο χρόνου αφού ούτως ή άλλως όλα κάποια στιγμή θα τελειώσουν με το θάνατο του και το ανθρώπινο είδος θα εξαλειφθει!
Μία μέρα γυρνώντας σπίτι θα συναντήσει την Melodie (Evan Rachel Wood) η οποία το έχει σκάσει από το σπίτι της στο Μισσισιπή και δεν έχει που να μείνει.Είναι το ακριβώς αντίθετο του ξινού και 61 χρόνων Boris. Αφελής, αθώα, γεμάτη όρεξη για ζωή και αγάπη. Παρόλα αυτά γοητεύεται από τον τρόπο σκέψης του Boris και υιοθετεί τις απόψεις του! Μέχρι πόσο όμως θα αντέξει αυτόν τον τρόπο ζωής?Θα είναι ο Boris αυτός που έχει ανακαλύψει το νόημα της ζωής και της ευτυχίας ή θα αναθεωρήσει ζώντας με τη Melodie?


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Μία ακόμη ταινία του Woody με φιλοσοφικές αναζητήσεις περί ζωής, ανθρώπινων σχέσεων, θρησκείας , πολιτικής και πάει λέγοντας, με μπόλικη όμως δόση χιούμορ!Όταν ήμουν μικρότερη οι ταινίες του δεν μου άρεσαν καθόλου και έλεγα τι του βρίσκουν αλλά ευτυχώς όσο μεγαλώνω αλλάζω γνώμη!
Λέγεται ότι η ταινία θυμίζει τις παλαιότερες του γύρω στη δεκαετία του 70'' και ότι το συγκεκριμένο σενάριο γράφτηκε πριν 30 χρόνια αλλά τελικά τώρα ηρθε η ώρα να το δούμε στις οθόνες μας.
Όλοι οι χαρακτήρες είναι φοβεροί ειδικά ο Βοris στο ρόλο του ξινού που τους μισεί όλους και όλα τα ξέρει όλα και τελικά μάλλον δεν ξέρει τίποτα(ή κάπως έτσι!)!Πολύ καλή και η Ε.R.Wood στο ρόλο της αθώας και άβγαλτης κοπέλας που βάζει τα γυαλιά στον Boris ενώ γέλασα πολύ με την Patricia Klarkson, που απεγνωσμένα προσπαθεί να σώσει την κόρη της από τον παλιόγερο Boris(μου θύμισε τις ελληνίδες μάνες , δεν ξέρω γιατί!) και βρίσκει και αυτή την προσωπική της ευτυχία!Σε όλο αυτό εννοείται συμβάλλουν και οι ευφυέστατοι και χιουμοριστικοί διάλογοι!
Νομίζω ότι ο Αllen θα ήθελε να παίξει ο ίδιος στην ταινία αλλά φαντάζομαι δεν το έκανε γιατί θα παρέπεμπε στην ίδια του τη ζωή!(είναι παντρέμενος με μία, και γω δεν ξέρω πόσα χρόνια μικρότερη, την οποία είχε υιοθετήσει η πρώην γυναίκα του , μεγάλωσε και είπε να την παντρευτεί !!!!for gods shake!!!!!!!)
ΑΝΥWAY, μου άρεσε πολύ σαν ταινία , γέλασα κιόλας ,προβληματίστηκα αλλά πιστεύω ότι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας ''κι αν σου κάτσει?'' δεν ταιριάζει και τόσο όσο το ''ότι κάτσει'' , μοτίβο του Boris για τη ζωή !
Υ.Γ: ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ EVAN RACHEL WOOD KAI O MARILYN MANSON!ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙ ΛΕΥΤΕΡΟΙ Η΄ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!(FOR GODS SHAKE AGAIN!!!!!!! ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ: 7,5 \10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis