fwto

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

The Haunting in Connecticut


Υπόθεση : Μια οικογένεια αναγκάζετε να μετακομίσει στο Connecticut, ώστε ο γιος της οικογένειας, Matt (Kyle Gallner) να μπορεί να είναι κοντά σε μια κλινική, για να παρακολουθείτε η κατάσταση του, εφόσον είναι σε τελικό στάδιο καρκίνου. Το σπίτι που τελικά βρίσκουν, έχει ένα σκοτεινό παρελθόν, καθώς λειτουργούσε ως γραφείο κηδειών. Την πρώτη κιόλας μέρα στο καινούργιο σπίτι, περίεργα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν ενώ ο Matt άρχισε να έχει παραισθήσεις, αποδίδοντας τες, στην φαρμακευτική αγωγή του. Καθώς όμως αυτές οι παραισθήσεις άρχισαν να πληθαίνουν, ο Matt αρχίζει να επικοινωνεί με ένα φάντασμα, που ζητά εκδίκηση, για τα όσα έγιναν μέσα στο γραφείο τελετών.


Κατηγορία ταινίας : Καλά να πάθεις!!!


Γενικά : Μα καλά είναι δυνατόν, να είσαι άρρωστος, έτοιμος να πεθάνεις από την χημειοθεραπεία, να πηγαίνεις σε ένα σπίτι που ήταν γραφείο τελετών, να επιλέγεις για δωμάτιο σου το υπόγειο, που έχει μια κλειδωμένη πόρτα;;; δηλαδή δεν τα ήθελε ο κώλος σου;;; μετά το φάντασμα φταίει για ότι έγινε;;; εε;; εε;; Ε, λοιπόν καλά να πάθεις!!! Η ταινία είναι καλή για θρίλερ, με αρκετά βέβαια τετριμμένα στοιχεία που δεν καταντάμε ποτέ βαρετά για κάποιους, όπως την απότομη δυνατή μουσική μέσα στην ησυχία, το πάντα τεράστιο σπίτι, που έχει ένα παρελθόν, αλλά παρόλα αυτά το αγοράζεις, φωτογραφίες νεκρών (μα η ίδια ιδέα με το ¨Οι Άλλοι¨;;;) και πολλά ακόμα. Τα ατού το έργου είναι δυο. Το πρώτο είναι πως ο πρωταγωνιστής είναι άρρωστος και έτοιμος να πεθάνει, οπότε έχεις και μια συμπάθεια προς το ζαβό που μένει στο υπόγειο. Το δεύτερο ατού, είναι ότι έχει μια ανατροπή, που ενώ νόμιζες ότι η ταινία τελείωσε… τσαααακκκ!!! σου σκάει το παραμύθι και γίνονται άλλα τόσα!!! Σκηνοθεσία, ερμηνείες και σενάριο είναι μέτρια, χωρίς τίποτα το αξιόλογο για να αναφέρω. Θα αναφέρω μόνο ότι υποτίθεται, πως η ταινία βασίζετε σε αληθινά γεγονότα, τώρα αυτό αλήθεια - ψέματα δεν ξέρω, εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου;;


Αγαπημένη σκηνή : Εμένα μου άρεσε που ο πρωταγωνιστής είχε καρκίνο, γιατί ήταν ένα στοιχειό που δεν είναι συνηθισμένο σε ταινίες θρίλερ και το έκανε ελαφρός πιο κοινωνικό, μετά βέβαια έσκασαν μύτη τα φαντάσματα!!!


Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε που είδα φωτογραφίες που απεικόνιζαν τους νεκρούς. Μα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της ταινίας ¨Οι Άλλοι¨, μα τέτοια αντιγραφή;;;


Δες την : Γιατί δεν είναι και τελείως του πεταματού, βλέπετε ευχάριστα, αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για θρίλερ.


Μην την δεις : Αν δεν μπορείς τα θρίλερ και είσαι πιο του ποιοτικού.


Με ποιον να την δεις : Δες την με την κοπέλα σου, γιατί εκεί που σκάει το καμένο φάντασμα, τρομάζει αυτή, πηδάει πάνω σου και καίγονται τα σεντόνια, και αυτό το κάψιμο είναι ένα είδος τέχνης στο σινεμά!!!


Μην την δεις με : Με τον Μπαμπούλα (Γραφείο τελετών, έχει και διεύθυνση στο internet…), Ευλόγησον το Cinema!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis