fwto

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

GIFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY(2009)(tv)





















ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΓΙΑΤΙ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΜΜΙΑ
Παίζουν:Cuba Gooding JR., Kiberly Elise
Σκηνοθεσία:Thomas Carter


O Ben Carson ,ένας από τους πιο γνωστούς νευροχειρούργους παγκοσμίως ετοιμάζεται να χειρουργήσει δύο δίδυμα σιαμαία και κάνει μία αναδρομή στη δύσκολη ζωή που ο ίδιος πέρασε και τη γεμάτη κόπο πορεία που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στην επιτυχία.Γεννημένος σε μία φτωχή οικογένεια και χωρίς πατέρα ο Ben είναι ένα παιδί κλειστό που οι επιδόσεις στο σχολείο δεν είναι και οι καλύτερες. Σ΄αυτή του την κατάσταση συμβάλλει και ο ρατσισμός που δέχεται και από συμμαθητές αλλά ακόμη και από τους καθηγητές του. Ευτυχώς για αυτόν έχει μία μητέρα που παρόλες τις αντιξοότητες τον στηρίζει και τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση και πίστη ότι αν εργαστεί σκληρά και αξιοποιήσει όλα του τα χαρίσματα σίγουρα θα πετύχει στη ζωή του , τα πάντα ανεξάρτητα των εμποδίων!


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ


Μία αληθινή ιστορία για ακόμη μία φορά στις οθόνες μας.Όπως έχω ξαναπει τέτοιες ταινίες είναι λίγο διχαστικές γιιατί δεν ξέρεις που είναι το πραγματικό και πού ίσως ξεκινά η υπερβολή και γιατί η πραγματικότητα δεν έχει να μας δώσει πιο πολλά τέτοια παραδείγματα!Είναι καλή ταινία , τηλεταινία για την ακρίβεια με ένα αρκετά συμπαθή τουλάχιστον σ'εμένα ηθοποιό να στηρίζει την ταινία με την ερμηνεία του.
Βέβαια, πολύ καλή ήταν και η ερμηνεία της μητέρας αφού ουσιαστικά υπήρξε το στήριγμα του Ben και το θεμέλιο για την μετέπειτα επιτυχημένη πορεία του. Η ταινία έχει πολλά θετικά μηνύματα και μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούσαν να στηρίζουν έτσι τα παιδιά τους. Επάνω υπάρχει και φωτογραφία του πρωταγωνιστή και του πραγματικού Ben Carson , ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκέτες επεμβάσεις διαχωρισμού σιαμαίων με μία μέθοδο που ανακάλυψε ο ίδιος και έγινε δεκτή στην επιστημονική κοινότητα!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ: 7\10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis