fwto

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Clash of the Titans


Υπόθεση : Το ¨ Clash of the Titans ¨ διαδραματίζετε στην Ελληνική πόλη: Άργος, όπου πρόκειται να γίνει πόλεμος ανάμεσα σε θεούς και ανθρώπους. Ο Περσέας (Sam Worthington), είναι ένας ψαράς αλλά δεν γνωρίζει, πως στην πραγματικότητα είναι ένας ημίθεος. Ο Περσέας είναι γιος του Δια (Liam Neeson), του οποίου ο αδελφός είναι ο Άδης (Ralph Fiennes), ο οποίος σκότωσε την οικογένεια του Περσέα. Το πεπρωμένο του Περσέα είναι να σώσει το Άργος από την μανία του Άδη και το τέρας που δημιούργησε, το Κράκεν. Ο Περσέας μαζί με μερικούς πολεμιστές ξεκίνα μια αναζήτηση για αν βρει λύση, ώστε εμποδίσει τον Άδη να εκθρονίσει τον Δια και να προστατεύει το Άργος.


Κατηγορία ταινίας : Πούλμαν

Γενικά : Εμένα πολύ μου αρέσουν τέτοιες ταινίες, με ήρωες από την ελληνική μυθολογία, όσο μπερδεμένη και αν βγαίνει σαν αποτέλεσμα η ιστορία. Αυτό το λέω γιατί σαν θεατής δεν πρέπει να περιμένεις σχεδόν καμία ορθολογική αναφορά στην μυθολογία μας, μόνο σκόρπια ονόματα και ελάχιστες σωστές τοποθετήσεις, από εκεί και ύστερα το χάος. Με αναφορές, στην Ελληνική μυθολογία, στην Νορβηγική (Κράκεν) και την Αραβική (Djinn), αυτή η ταινία μπορεί να σε μπερδέψει απίστευτα, γι΄αυτό μην πιστεύεις καμία ιστορική ή μυθολογική αναφορά που γίνετε. Απλά κάτσε και απόλαυσε τα πολύ ωραία εφέ και μην σε απασχολεί καθόλου το σενάριο που είναι ότι να ναι. Η ταινία είναι re-make του 1981, δεν την έχω δεν αλλά από όσα διάβασα πάνω κάτω γίνονται τα ίδια, μόνο που έχουν εκσυγχρονιστή κατά πολύ τα εφέ, μετά από μια εικοσαετία. Η σκηνοθεσία καλούτσικη, το σενάριο δεν χρειάζεται να πει πολλά δεν είναι κοινωνική ταινία, ένα «ΕΠΙΘΕΣΗ» και ένα ουρλιαχτό αρκούν για μια περιπέτεια. Οι ερμηνείες είναι μέτριες ο Worthington δεν πείθει καθόλου, ένας ηθοποιός πλασμένος για περιπέτειες και εφετζιές. Ο Liam Neeson και Ralph Fiennes δεν ξέρω γιατί συμμετείχαν σε αυτή την αυτή τη ταινία, πλέον δεν φαίνετε να τους νοιάζει τι παίζουν, αρκεί τα λεφτά να είναι καλά… Κλείνοντας, εμένα η ταινία μου άρεσε, είχε λάθη, ήταν σύντομη στην τελική μάχη, οι μυθολογικές αναφορές μπερδεμένες, ερμηνείες μέτριες, σενάριο κλαιν, σκηνοθεσία καλούτσικη, αλλά μου άρεσε (αλήθεια!!!), ίσως επειδή δεν περίμενα και κάτι τρομερό, ήξερα πως όλα γίνονται για τα εφέ, άτιμο 3D, μας κατέστρεψες!!!


Αγαπημένη σκηνή : Η πρώτη σκηνή όπου γίνετε η αφήγηση, της νίκης των θέων επί των τιτάνων, με συνδυασμούς αστερισμών, που έπαιρναν την μορφή των γεγονότων και των προσώπων.


Χειρότερη σκηνή : Σε μερικές σκηνές προς το τέλος της ταινίας, όπου ο προφήτης της πόλης, αν ήταν προφήτης, πάντως εκείνος που ξεσήκωνε το πλήθος… με εκνεύρισε πολύ ο ρόλος του, χωρίς να κάνει κάτι, απλά με ενοχλούσε που τον έβλεπα.


Δες την : Για τα εφέ της.


Μην την δεις : Γιατί τίποτα άλλο δεν είναι άξιο προσοχής.


Με ποιον να την δεις : Είναι ταινία κατηγορίας ¨πούλμαν¨, μπορεί να την δει ο οποιοσδήποτε, μικροί, μεγάλοι, γέροι, νέοι… μια εμπορικότατη ταινία για τις μάζες.


Μην την δεις με : Με ιστορικούς, οι ανακρίβειες θα τους προκαλέσουν ημικρανίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis