fwto

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

SHUTTER ISLAND (2010)





ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!

Παίζουν:Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max Von Sydow, Michelle Williams, Emily Mortimer,Patricia Clarkson,Εlias Koteas
Σκηνοθεσία:Martin Scorsese

Βρισκόμαστε στο 1954. Ο Teddy Daniels(Leonardo DiCaprio) και ο Chuck Aule(Mark Ruffalo), είναι αστυνομικοί και βρίσκονται σε ένα πλοίο κατευθυνόμενο προς το νησί των καταραμένων , το Shutter Island , ένα νησί που λειτουργεί αποκλειστικά ως ψυχιατρείο. Φτάνοντας εκεί οι φύλακες τους ζητούν να παραδώσουν τα όπλα τους κάτι ιδιαίτερα παράξενο από τη στιγμή που είναι αστυνομικοί και είναι εκεί για την εξαφάνιση μίας τροφίμου!Πριν λοιπόν ξεκινήσουν, γνωρίζουν και το διευθυντή του ψυχιατρείου Dr. John Cawley (Ben Kingsley), o οποίος γενικά χρησιμοποιεί ριζοσπαστικές μεθόδους για την ίαση των ασθενών σε σχέση με τα υπόλοιπα ψυχιατρεία!Οι 2 αστυνομικοί λοιπόν, βλέποντας το παράξενο και γεμάτο μυστήριο κλίμα που επικρατεί, θέλουν να ολοκληρώσουν την έρευνά τους όσο το δυνατό γρηγορότερο!Μία καταιγίδα , όμως, τους ανατρέπει τα σχέδια και σιγά σιγά το νησί θα αρχίσει να αποκαλύπτει τα μυστικά του, παρασύροντας τους αστυνομικούς σε μία δίνη με παραισθήσεις , θεωρίες συνωμοσίας και πολλές πικρές αναμνήσεις!


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Είχα διαβάσει κριτικές σχετικά με την ταινία, και έβλεπα παντού με έκπληξη να την εκθειάζουν και να λένε πως η ταινία είναι απλά αριστούργημα!Έλεγα ''εντάξει τα έχουμε δει πολλές φορές αυτά που γράφουν αλλά σχεδόν πάντα είναι κάπως υπερβολικά''. Ειδικότερα για τον Martin Scorsese , αν και μου αρέσουν οι ταινίες του θεωρώ ότι είναι κουραστικές γιατί είναι πολύ λεπτομερείς, μέχρι αηδίας!
Η συγκεκριμένη όμως ταινία, ήρθε σαν χαστούκι για όσα σκεφτόμουν μέχρι πριν. Η ταινία απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!!
Ξεκινώντας να τη βλέπεις ο σκηνοθέτης σου δίνει στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας σαν να θέλει να σου μαρτυρήσει το τέλος από την αρχή (εγώ τουλἀχιστον στα 20 λεπτά είχα καταλάβει τι παίζει περίπου)όποτε απογοητεύεσαι και λες ''καλά πλάκα μας κάνει? όλα μας τα έδειξε τώρα!''. Συνεχίζοντας όμως να τη βλέπεις, κάτι ιδιαίτερα εύκολο, αφού η ταινία δεν σε αφήνει ούτε για δέκατο του δευτερολέπτου για να την παρατήσεις και να πάρεις ανάσα, και αφού έχεις πλάσσει ήδη 100 σενάρια για το τι θα γίνει,τελικά καθώς φτάνεις στο τέλος και το σενάριο σου αποκαλύπτεται από μόνο του , δεν έχεις παρά να υποκλιθείς!
Eίναι τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένη που αν βρεθεί κάποιος να μου πει ότι δεν του άρεσε θα πω ότι δεν στέκει καλά!Ο φωτισμός, το τοπίο, τα σκοτεινά κελιά των τροφίμων, η μουσική, οι άψογες ερμηνείες όλων των ηθοποιών, ειδικά του DiCaprio, που αποδεικνύει ότι και οι ωραίοι έχουν χρέη και μπορούν να παίξουν πολύ καλά τον ρόλο τους, όλα όσα γράφω ή ξεχνάω να γράψω δίνουν μία ταινία που νομίζω πρέπει να σαρώσει στα επόμενα OSCAR!
Η ταινία είναι νομίζω το αποκορύφωμα του Scorsese και μακάρι να διαψευστώ και να συνεχίσει να με εκπλήσσει.Θα μπορούσα να γράφω ατέλειωτες σελίδες για αυτό που είδα αλλά νομίζω έχει γίνει ήδη αντιληπτό ότι τρελάθηκα!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ: 9,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis