fwto

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief


Υπόθεση : Ο κεραυνός του Δία έχει κλαπεί και κατηγορούμενος για αυτή την κλοπή είναι ο Percy Jackson, ένας φαινομενικά φυσιολογικός έφηβος, που όμως έχει για πατέρα του, τον Ποσειδώνα. Μην γνωρίζοντας την αλήθεια για τις πραγματικές του ρίζες και έχοντας χάσει την μητέρα του, βγαίνει σε αναζήτηση του πραγματικού κλέφτη της αστραπής, παλεύοντας με μυθικά τέρατα και θυμωμένους θεούς.


Γενικά : Ο Chris Columbus, ο άνθρωπος που έγραψε το ¨ Gremlins¨ και το ¨ The Goonies¨ και σκηνοθέτησε της 2 πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ και του ¨Home Alone¨, αυτή την φορά σκηνοθετεί με φόντο τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου. Με ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών καθώς πάνω- κάτω τους γνωρίζεις όλους, κάποιοι έχουν παίξει σε σειρές στην τηλεόραση και άλλοι έχουν δουλέψει στον κινηματογράφο. Η ταινία προχώρα καλά, χωρίς να βαριέσαι, μόνο που, από την σκηνή στο Las Vegas, μέχρι την σκηνή που πηγαίνουν στο κάτω κόσμο και συναντάνε τον Άδη, φαίνετε ότι δεν δόθηκε και ιδιαίτερη προσοχή, για’ αυτό και είναι ελαφρός ότι να ναι. Αντίθετα μπορώ πω, πως δόθηκε προσοχή στην διατήρηση τον βασικών ιστοριών και μύθων γύρω από τους θεούς και τα μυθικά τέρατα. Γενικά μια μέτρια ταινία φαντασίας, χωρίς κάποια δυνατή τελική μάχη.


Αγαπημένη σκηνή : Όταν ο γιος του Ερμή, δίνει στον Percy ένα ζευγάρι φτερωτά μαύρα All Stars!!!


Χειρότερη σκηνή : Όταν βρίσκονται στο Las Vegas και ο σάτυρος της παρέας αρχίζει να χορεύει… και εκεί που έλεγες πως η ταινία είναι μια χαρά, ξαφνικά το κάναμε High School Musical.


Δες την : Αν σου αρέσουν όλα αυτά τα έργα φαντασίας και συν ότι εμπεριέχονται Έλληνες θεοί.


Μην την δεις : Γιατί δεν είναι και η πιο καλή ταινία φαντασίας, ελαφρός απευθύνετε σε πιο νεανικό κοινό.


Με ποιον να την δεις : Με τον αδελφό σου ή και με κανέναν ξάδελφο, μπορείς ακόμα και με την παρέα σου.


Μην την δεις με :Με την κοπέλα σου, λογικά, δεν είναι πολύ των ταινιών φαντασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis