fwto

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Los Abrazos Rotos


Υπόθεση : Ένας άντρας που έχει αφήσει πίσω την ταυτότητα και το παρελθόν που τον πονά, ένα παρελθόν με ένα μεγάλο και παθιασμένο ερώτα στον οποίον εμπόδιο ήταν ένας χείριστος και βίαιος άνθρωπος. Μυστικά καλά κρυμμένα για χρόνια, μέχρι την στιγμή που κάποιος θα ξυπνήσει μνήμες ξεχασμένες, και η ώρα της εξιλέωσης πλησιάζει, ώσπου όλοι να βρουν την ηρεμία που τους αξίζει.


Γενικά : Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή… Η ταινία διαθέτη, όπως μας έχει συνηθίσει ο Almodóvar, ένα άψογο και τεράστιο σενάριο, σκηνές που θυμίζουν Αμερικανικό φιλμ νουάρ της δεκαετίας του 50, δυνατές ερμηνείες, όχι μόνο από την εκπληκτική Cruz αλλά από όλους τους ηθοποιούς κυρίως του Lluís Homar και της Blanca Portillo. Από τα αρνητικά της ταινίας είναι σιγάρα το soundtrack, περίμενα κάτι σαν από το ¨ιστορίες παπουτσιών¨ και αντί για αυτό έχουμε μια μουσική επένδυση που περνά απαρατήρητη. Το πιο σημαντικό ώμος δεν είναι το soundtrack, είναι ότι η ταινία δεν είναι αντάξια του ταλέντου του Almodóvar. Δεν έχει το συναισθηματικό βάθος και την τραγικότητα που είχε το ¨Όλα για την μητέρα μου¨. Ακόμη ο Almodóvar είναι καλλιτέχνης στο να κολλά στην πιο δραματική σκηνή του έργου στιγμές παραλόγου και σουρεαλισμού προσφέροντας μια δόση χιούμορ από εκεί που δεν το περιμένεις, όπως στο σουρεαλιστικό παράλογο ¨Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης¨. Οι ¨ Ραγισμένες αγκαλιές¨ δεν έχουν τίποτα από τα δυο, ούτε βγάζει κάποιο τρομερό συναίσθημα ούτε συμβαίνει τίποτα σουρεαλιστικό, είναι απλά μια πολύ ορθολογική ταινία. Να τονίσω όμως πως η ταινία σε σχέση με άλλες που βγήκαν το 2009 είναι μακρά καλύτερη αλλά αν πας να την συγκινείς με τις παλαιότερες δημιουργίες του Almodóvar είναι απλά μια μέτρια ταινία.


Αγαπημένη σκηνή : Όταν η Cruz νομίζει ότι ο άντρας της έχει πεθάνει και πάει και κάθετε διπλά του ανάβει ένα τσιγάρο και παίρνει τις πιο απίθανες γκριμάτσες για μια γυναίκα που μόλις αποτελείωσε τον άντρα της στο κρεβάτι!!!


Χειρότερη σκηνή : Για μένα τουλάχιστον δεν υπάρχει, εκτός από το ότι έλειπε αυτό το ιδιαίτερο στιλ του Almodóvar


Δες την : Είναι μια πολύ καλή ταινία , η Cruz είναι εξαίσια, πανέμορφη και πολύ καλή στην ερμηνεία της και είναι ταινία του Almodóvar


Μην την δεις : Γιατί δεν είναι ο παλιός Almodóvar


Με ποιον να την δεις : Δες την μονός όπως πάντα, καθότι η ταινία είναι σπονδυλωτή ίσως αν έχεις παρέα να μην δώσεις ιδιαίτερη σημασία και να χάσεις κάποιες λεπτομερές. Παρόλα αυτά αν επιμένεις, θες την με την κοπέλα σου, λογικά θα της αρέσει…


Μην την δεις με : Με την παρέα σου, διότι δεν θα καταφέρετε να δώσετε σημασία στο έργο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis