fwto

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

The Girl With The Dragon Tattoo



Υπόθεση : 40 χρόνια πριν, η Harriet Vanger εξαφανίζετε μυστηριωδώς, αν και ποτέ δεν βρέθηκε η σωρός της, ο θειος της πιστεύει πως πρόκειται για δολοφονία και πως θύτης είναι ένα μέλος της σκληρής οικογενείας του. Προσλαμβάνει έναν δημοσιογράφο για την διερεύνηση της υπόθεσης και με την ανέλπιστη βοήθεια μιας μυστηριώδους κοπέλας, με σκοτεινό παρελθόν, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης. Μέσα από μια σειρά δολοφονιών που έγιναν πολλά χρόνια πριν, φτάνουν σε μια σοκαριστική αλήθεια.


Γενικά : Η ταινία στην αρχή θα σε μπερδέψει, γιατί για άλλο πράγμα μιλά στο ξεκίνημα της και τελικά για άλλο πράγμα πρόκειται. Σε όλο αυτό το μπέρδεμα δεν βοηθά η πληθώρα των ονομάτων και των προσώπων που διαδραματίζουν κάποιον ρόλο στην ταινία και σαν να μην μπερδεύτηκες αρκετά η ταινία είναι γυρισμένη και στην Σουηδική γλώσσα. Ευτυχώς μετά από λίγο, καθώς η ταινία αρχίζει να ρολάρει, μπαίνεις και εσύ στο πνεύμα και ακόλουθης κανονικά. Ένα πολύ καλό θρίλερ μυστηρίου σχετικά με μια εξαφάνιση-φονο με φόντο μια αριστοκρατική οικογένεια με αμαυρωμένο παρελθόν. Πρωταγωνιστές ένας δημοσιογράφος (Michael Nyqvist) που προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο, που ούτε η αστυνομία κατάφερε να βρει άκρη και μια κοπέλα (Noomi Rapace) που είναι και λίγο hacker, είναι και λίγο λεσβία, είναι και γκοθού και κάτι έχει κάνει και αυτή στο παρελθόν της και τώρα είναι υπό επιτήρηση. Η ταινία κρατά γύρο στις δυόμιση ώρες, αλλά αφού μπεις στο νόημα δεν σε κουράζει καθόλου και σου δημιουργεί αγωνιά καθώς η πλοκή εξελίσσετε. Το έργο πριν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ήταν βιβλίο με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια σε 45 χώρες.


Αγαπημένη σκηνή : Η εκδίκηση που παίρνει η κοπέλα από τον τύπο που ήταν υπεύθυνος για την επιτήρηση της και ταυτόχρονα την βίαζε.


Χειρότερη σκηνή : Όχι χειρότερη, πάντως η πρώτη σκηνή φαίνετε σαν να μην έχει καμία συνοχή με την όλη υπόθεση της ταινίας.


Δες την : Γιατί είναι μια πολύ καλή ταινία, με πολύ μπλεγμένη και ενδιαφέρουσα υπόθεση που την βλέπεις να ξετυλίγετε ομαλά χωρίς να σε κουράζει και να σε κάνει να βαριέσαι.


Μην την δεις : Ο μονός λόγος είναι η σουηδική γλώσσα αλλά μετά από 2 ώρες τα αυτιά σου την συνηθίζουν.


Με ποιον να την δεις : Μπορείς και μόνος σου, αλλά και με έναν άντε δυο φίλους σου. Ακόμη και με την κοπέλα σου, την όποια μπορείς να πάρεις αγκαλιά για να την καθησυχάζεις, αν σκιάζετε.


Μην την δεις με : Την κοπέλα σου γιατί το προαναφερόμενο καθησυχαστικό αγκάλιασμα μπορεί να οδηγήσει αλλού….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis