fwto

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

EVERYBODY'S FINE (2009)






ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ !ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ HOLLYWOOD!
Παίζουν:Robert De Niro, Kate Beckinsale , Drew Barrymore,Sam Rockwell
Σκηνοθεσία:Kirk Jones

O Frank Goode(Robert De Niro)δουλεύει όλη του τη ζωή σε ένα εργοστάσιο παρασκευής τηλεφωνικών καλωδίων έτσι ώστε να μην λείψει τῖποτα στην οικογένεια. Εμείς τον συναντούμε όταν έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί και δυστυχώς έχει χάσει τη γυναίκα του πριν 8 μήνες. Παρόλα αυτά έχει τέσσερα παιδιά που μένουν μακριά του και τα καλεί σε δείπνο για να δει αν όλοι είναι καλά!Η πρόσκληση του όμως φαίνεται να πέφτει στο κενό αφού ένας ένας τηλεφωνούν λέγοντας πως λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων δεν θα παρευρεθούν κοντά του. Τότε ο Frank αποφασίζει να κάνει ένα Road Trip για να δει αν όλοι είναι καλἀ ανακαλύπτοντας στην πορεία του ταξιδιού του πράγματα για τον ίδιο, αλλά και για τη σχέση του με τα παιδιά του!



Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Η Ταινία έχει πολλά κλισέ και γενικά την λες αμερικανιά και εμπορική , παρόλα αυτά εμένα μου άρεσε πάααρα πολύ!Ο Robert De Niro, στο ρόλο του μπαμπά είναι άψογος (γενικά νομίζω σε όποια ταινία παίζει τον μπαμπά είναι απίστευτος!).Αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει αν και είναι μέγαλο αστέρι του κινηματογράφου , να δείχνει ένας απλός καθημερινός άνθρωπος!Νομίζω πώς αν δεν υπήρχε η ερμηνεία του στην ταινία δεν θα σας έγραφα αυτά που γράφω.
Καθόλη την διαρκεια της ταινίας έβγαζε κάτι τόσο ανθρώπινο και τρυφερό που με ανάγκαζε να κλαίω κατά συχνά διαστήματα!Και οι υπόλοιποι ηθοποιοί βέβαια έπαιζαν πολύ καλά αλλά νομίζω την παράσταση κλέβει ο De Niro!
Στο όλο αποτέλεσμα συμβἀλλει βέβαια και η προσεγμένη σκηνοθεσία (ειδικά τα πλάνα όπου ο De Niro συναντά κάθε φορά τα ενήλικα παιδιά του αλλά ο ίδιος τα αντικρύζει ακόμη ως παιδιά εε!συγγνώμη αλλά εμένα με έκανε κομμάτια!πόση δύναμη να μη τρέξει το δάκρυ!)
Από κει και πέρα η ταινία διαπραγματευέται τη σχέση πατέρα παιδιών! Ο Frank αν και παρείχε τα πάντα στα παιδιά του και εργαζόταν για να φτιάξει τηλεφωνικά καλώδια βοηθώντας στις επικοινωνιακές σχέσεις άγνωστων , ανακαλύπτει στο ταξίδι του πως η επικοινωνία του με εκείνα δεν είναι καλή αλλά και πως δεν τα ξέρει τόσο καλά όσο νόμιζε. Τα παιδιά από τη μεριά τους κάνουν το παν για να τον πείσουν ότι είναι καλά αφού πάντα ο πατέρας τους είχε υψηλές προσδοκίες για αυτά και δεν θέλουν να τον στενοχωρήσουν!
Η Ταινία είναι δραματική, όπως είπα έκλαψα με μαύρο δάκρυ, κάποιοι ίσως με πουν υπερβολική!Αnyway, μπορεί να είμαι υπερβολικά ευαίσθητη αλλά και σεις να χετε μαζί με το pop corn και ένα μικρό χαρτομάντιλο, ίσως λέω, ίσως! χρειαστεί(μπορεί και όχι)!

Η Βαθμολογία μου: 8\10

EXTRA INFO

1.H ταινία είναι remake και βασίζεται στην ιταλική ΄΄Stanno tutti bene''(1990-GIUSEPPE TORNATORE).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis