fwto

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Brothers


Υπόθεση : O Capt. Sam Cahill (Tobey Maguire), τα είχε όλα υπό έλεγχο, μια επιτυχημένη καριέρα ως στρατιωτικός, μια πανέμορφη σύζυγο (Natalie Portman), και δυο κόρες. Ο μικρός αδελφός του , Tommy (Jake Gyllenhaal) ήταν διαφορετικός, πάντα κόντρα στον νόμο. Κάποια στιγμή ζητάτε από τον Sam να μεταβεί στο Αφγανιστάν σε μια αποστολή, εκεί το ελικόπτερο που τον μετέφερε συντρίβετε και θεωρείτε νεκρός. Καθώς ο καιρός περνά η σχέση του Tommy με την γυναίκα του αδελφού του, γίνετε όλο και πιο οικεία και ο ίδιος βλέπει πως είναι ικανός να φροντίσει τον εαυτό του, αλλά κυρίως την οικογένεια του αδελφού του. Ο Sam, όμως δεν είχε πεθάνει και ήταν αιχμάλωτος στα βουνά του Αφγανιστάν και όταν ελευθερώθηκε, επέστρεψε στην οικογένεια του τελείως διαφορετικός.


Γενικά: Σε προηγούμενη ταινία (The Boy In The Striped Pαjamas) είχα αναφέρει πως δεν συμπαθώ τα ανόητα παιδάκια στα έργα, καθώς έβλεπα αυτή την ταινία, η οποία είχε 2 παιδάκια, έλεγα: ¨τι ωραία! δεν με έχουν εκνευρίσει ακόμα¨ και η ταινία προχωρούσε κανονικά, ώσπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το έργο, το ένα από αυτά άνοιξε το αναθεματισμένο στόμα του και μας έκανε όλους ^%@^%$^* !!!! Η ταινία μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω, κυρίως εξαιτίας της υπόθεσης , που θυμίζει παπακαλιάτικο σήριαλ με χολιγουντιανή παραγωγή. Η Natalie Portman πολύ όμορφη στο ρολό της τεθλιμμένης χήρας, αν και εγώ περίμενα πιο πολύ κλάμα και οδυρμό. Το στυλάκι του αλήτη-κακου αδελφού ταιριάζει γάντι στον Jake Gyllenhaal, ο όποιος, καθώς το έργο εξελίσσετε, γλυκαίνει και ωριμάζει, όπως και η αλήτικη φυσιογνωμία του. Εκεί είναι που σαν θεατής λες: δεν πειράζει που έμεινε χήρα, έχει τον αδελφό και πιο ωραίος είναι και τα παιδιά τον συμπαθούν , άσε δε που ήταν και ερωτευμένη μαζί του στο λύκειο, πολύ θέλει να γίνει το κακό; Ο Tobey Maguire από την άλλη, ένα μάτσο χάλι, κουρευτικέ σαν το γίδι, καθώς το επέβαλε ο ρόλος, πεταχτήκαν τα αυτιά έξω, είχε και αυτό το γουρλωμένο το μάτι όλη την ώρα, άσε σου λέω φρίκη. Τα δυο κοριτσάκια ήταν συμπαθητικά, κυρίως το μικρό, το μεγάλο δεν μου πολύ γέμιζε το μάτι, μετά κατάλαβα γιατί.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με το οικογενειακό δείπνο, όπου η μεγάλη κόρη λέει στον πατέρα της, πως μακάρι να μην γυρνούσε και πως περνάνε καλύτερα με τον θειο που κοιμάται μαζί με την μαμά τους (οικογενειακό το εγκεφαλικό).


Χειρότερη σκηνή : Είναι η αγαπημένη μου σκηνή, γιατί αφού περάσει το εγκεφαλικό και καταλάβεις τι είπε το ανόητο κοριτσάκι, θέλεις να το βάλεις κάτω και να το τουλουμιάσεις στο ξύλο.


Δες την : Γιατί έχει πολύ ωραία και πιασάρικη υπόθεση, συν το καστ των ηθοποιών.


Μην την δεις : Για 2 βασικούς λόγος. Από την μια έχεις το γουρλωμένο μάτι του Maguire και από την άλλη δυο ανόητα κοριτσάκια.


Με ποιον να την δεις : Με κάποιον φίλο ή με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Τον αδελφό σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis