fwto

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

The Soloist


Υπόθεση : Ο Steve Lopez (Robert Downey Jr.) είναι ένας δημοσιογράφος των L.A. Times που έχει στερέψει από ιδέες. Συναντά τυχαία τον Nathaniel Ayers (Jamie Foxx) έναν ψυχικά άρρωστο, άστεγο με μεγάλο μουσικό ταλέντο. Ο Lopez ξεκίνα μια σειρά από άρθρα που αφορούν την ζωή του Ayers και ταυτόχρονα προσπαθεί να τον βοηθήσει ώστε αν έχει μια καλύτερη ζωή, η καλές του προθέσεις όμως παρερμηνεύονται από το ταραγμένο μυαλό του Ayers. Αυτοί οι δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι θα πρέπει να ξεπεράσουν τους φόβους και τα προβλήματα τους για αν αρχίσουν να ελπίζουν στο μέλλον.


Γενικά : Όταν βγήκε αυτή η ταινία στους κινηματογράφους έπεσε πολύ μεγάλη προώθηση, τώρα που την είδα δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Έμενα προσωπικά δεν με άγγιξε, μπορώ να πω ότι με κούρασε κιόλας. Θα συμφωνήσω με κάποιους που θα πουν ότι είναι μια πολύ καλή ταινία αλλά δεν θα τους δώσω και πολύ μεγάλη σημασία, γούστα είναι αυτά. Ο Downey Jr. ήταν το μόνο αξιοπρόσεκτο πράγμα στην όλη ιστορία, πραγματικά τον απόλαυσα. O Foxx πιστεύω πως είναι η αίτια που δεν μου άρεσε η ταινία, προσπαθούσε ΤΟΣΟ πολύ να κάνει τον Ψυχικά άρρωστο που με κούρασε. Επίσης δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι’ αυτό αλλά τα υποτιθέμενα βρόμικα ρούχα του Foxx που υποδύεται έναν άστεγο ήταν εξαιρετικά προσεγμένα μετάξι τους. Το soundtrack της ταινίας ήταν πολύ καλό με αναφορές στους μεγάλους σύνθετες τις κλασσικής μουσικής.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή λίγο πριν τους τίτλους τέλους, όπου δείχνει όλους τους ψυχικά ασθενείς να χορεύουν και να είναι ευτυχισμένοι.


Χειρότερη σκηνή : Στην δεύτερη συνάντηση των δυο πρωταγωνιστών στο τούνελ. Εκεί ήταν που κατάλαβα ότι ο Foxx δεν θα βάλει γλωσσά μέσα σε όλη την ταινία.


Δες την : Γιατί είναι και αυτή μια αληθινή ιστορία που μπορεί να σε συγκινήσει κιόλας.


Μην την δεις : Γιατί μπορεί να βαρεθείς.


Με ποιον να την δεις : Δες την μονός σου, η με την κοπέλα σου, γνωρίζοντας βεβαία πως μόνο ταινία δεν θα δείτε!!!


Μην την δεις με : Την παρέα σου, γιατί λογικά κάτι θα πει ο ένας κάτι θα πει ο άλλος και την χάσατε την μπάλα. Άσε που παίζει να φας γιουχάρισα αν δεν αρέσει…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis